25 Aralık 2010 Cumartesi

bjk 2010-2011 devre arası değerlendirmesi


bi transfer yazısı yazalım artık. beşiktaşım isim isimleri transfer etme konusunda çağ atladı ve sene başında quaresma ve guti haz., devre arasında da manuel fernandes, simao sabrosa ve hugo almeida geldi. mutluyuz aman ne hoş falan derken sene başındaki avrupa ligi ve türkiye ligi performansı iyi gidiyo derken, seri sakatlıklar belimizi büktü ve yıldız transferlerle takımın 2. kadrosu arasındaki kalite farkı ortaya çıktı. sakatlananlardan bir başka 11 yapılabiliyordu falan o derece. rüştü, rıdvan, sivok, zapo, holosko, necip, nihat, quaresma, bobo, nobre uzun soluklu sakatlıklar yaşadılar, bir kısmı yaşamaya devam ediyor. ha bu sakatlardan skora katkı sağlayacak, 11'de olmazsa olmaz isimler değiller hepsi, quaresma, sivok, necip ve bobo derim bu takımda oynayacaklara.



gel gelelim yabancı sınırlaması denen bi menem şey var ve bizde de yabancıdan bol birşey yok. galatasaray ve fenerbahçelilerin "bizim eski hallerimizde döndüler la" görüşlerine forzabeşiktaştaki kadar sert karşılık vermiycem, "gücenenler" ve "çatlak kremi tüketicileri" olarak nitelendirdikleri ezeli rakiplerimizin şu anki hallerini görünce benim birşey dememe gerek kalmıyor çünkü.

çünkü devir takım oyunu devri, devir "ver yıldız oyuncuya atar maçı kurtarır" devri değil. beşiktaşın ligdeki çöküşünde de bu gizli. takım için transfer olur olmaz önemli parçalar haline gelen guti ve quaresma sakatlandıklarında, takımın diğer adamları aynı kalitede olmayınca toplam kalite düştü, zapo sakatlandı toramanı sağ bekten stopere, hilbert'i sağ beke çektik, tabatayı orda burda denedik, hücumda etkinlik azalınca defansı öne çıkardık bu kez sarktılar, sonraki maçlarda schuster önlem olarak ön libero aurelio'yu stoperlerin arasına gömdük, kısacası kadronun bütünleşmesi imkansız bir hal aldı. "schuster rotasyonu fazla yapıyor" eleştirilerinde görmedikleri birşey vardı, adam doluya koysa almıyor, boşa koysa dolmuyordu halbuki. quaresma sakatlıktan döndü, ben biraz gazı kaçmış gördüm, hala yaptıkları ortada ve katacağı çok şey var. böyle bir yeteneğin yaşının 27 olması büyük avantaj. neyse ilk yarıyı bi şekilde liderin 14 puan gerisinde kapattık ve şampiyonluk olasılığımız oldukça azaldı.



gelelim transferlere:


manuel fernandes'i; muhtemelen menajerinin düzenlediği bir videoda izledim ve bir orta saha için takımımıza oldukça teknik buldum. zaten ernst'in guti haz.'ın gelişiyle hücuma katkısı artmıştı, teknik bi adamın yine bu mevkiye alınışı uygun oldu kanımca.


simao sabrosa tekniğiyle ve şu ana kadar yaptıklarıyla zaten başlı başına bir fenomen. e bi de türkiye ligi izliyoruz beyler, adamı tazeyken keşfedebilseydik biz de portekiz gibi bi ülke olmuş olurduk. adam gelmiş 31'inde eyvallah deyip izleyeceksin. quaresma onun gelişiyle sağa kayacaktır. frikiklerde etkili olabilir, almeida sağlı sollu beslenecek sanırım.

hugo almeida, porto ve werder kariyeri baskın bi oyuncu ve istatistikleri bir forvet için fena değil. 2010-2011 werder performansı 13 maçta 9 gol, 17 maçın 13'ünde oynamış, sert vuruşları var ve solak. iki mevkide solak severim aga, biri stoper, biri de forvet. severina.

şu haliyle kadroda buca kiralamaları ile rahatladık, birine de içim cız etmedi. holosko da dondurulacak, sivok öyle gelecek heralde. ersan sivok'a iyi bir rakip olacak, hatta sivok form kazanasıya ersan devam edecek, yabancı kontenjanını rahatlatacaktır.

demek ki:

---------------cenk-----------------

hilbert---toraman---ersan----ismail

quaresma--necip--fernandes--simao

----------------guti-----------------

---------------almeida--------------

olacak. artık lütfen cenk olsun, hakan'dan rüştü'den illallah geldi. ferrari zor yer bulacak gibi. ernst, necip'in yerine şöyle geçecek: hilbert'in yerini ekrem dağ veya rıdvan alırsa. (erhan güven demedim bak) necip-aurelio rotasyonu türk statüsünde kolaylık olacak. almeida aksaması durumunda (muhtemel sakatlık falan) yedekler bobo ve nobre. bobo yolcu sanırım, hem de devre sonunda beleşe. içimde öyle bi kötü his var. türk statüsüne geçmesi için şubat 2011'de süresi tamamlanıyor, inşallah türk vatandaşı olur, rahatlarız. quaresma-nihat değişiklikleri kırk yılın başı olur heralde. fatih tekke'yi devre başlamadan, üzülmez'i de sene sonunda gömeriz heralde.

şimdilik bu kadar. du bakali nolicek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder