11 Kasım 2009 Çarşamba

Robert Enke (24 Ağustos 1977, Jena - 10 Kasım 2009, Neustadt)



'Alman futbolu, milli bir futbolcudan gelen şok haberle sarsıldı. 2003-2004 sezonunda bir maçlığına Fenerbahçe forması giyen Hannover kalecisi Robert Enke, hayatını kaybetti.
TREN Mİ ÇARPTI İNTİHAR MI ETTİ?
Daha önce Benfica,
Barcelona, Fenerbahçe gibi ekiplerin formasını giyen Enke'ye Neustadt adlı bir kasabada tren çarptığı belirtilirken, alman polisi intihar üzerinde duruyor.
Yerel polis yetkilileri, Enke'nin kendini trenin önüne attığını düşündüklerini ifade ediyor. Olayın şokunu yaşayyan Hannover başkanı Martin Kind, "Ne diyeceğimi bilemiyorum, Olayın nasıl olduğunu bilmiyorum ama maalesef Robert artık hayatta değil" dedi.
2 YAŞINDAKİ KIZINI KAYBETMİŞTİ
2006'da 2 yaşındaki kızını doğuştan gelen bir
kalp rahatsızlığı nedeniyle kaybeden 32 yaşındaki futbolcu, büyük bir yıkım yaşamış, eşi sayesinde hayata tutunmuştu.
Hannover'deki müthiş performansıyla
Almanya'da yılın kalecisi de seçilen Enke, 8 kez Alman milli takımının kalesini korumuştu.'

Milliyet in internet sitesinin geçtiği haber buydu dün akşam.

Başarılı
Borussia Mönchengladbach ve Benfica kariyeri ardından Barcelonaya transfer sadece bir maç forma giyiş ve Fenerbahçeye yine sadece bir maçlık kiralık gelme,bunla yetinmeyip en kısa süreli transfer olarak Türkiye rekoru kırma,Daha sonra 9 maçlık Tenerife macerası dibe vuruş ve akabinde Alman milli takımına kadar uzanan ve Bundesligada en başarılı kaleci de seçildiği Hannover 96 zamanı.Evlat acısına birde kendi hastalığı eklenince durum içinden çıkılamaz bir hal almış ve intihar etmiş denildi.Huzur içinde uyusun.Ama tüm Fenerbahce camiası 2003 ten kalma bir özür borçluydu kendisine o özür havada kaldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder